dilluns, 26 d’abril del 2010

L'última oportunitat


Explica Ryszard Kapuściński al seu llibre Eben que en un viatge entre Dar es-Saalam i Kampala, esgotat pel viatge, la calor i el sol es refugia en una cabana al mig del desert. Allà, mig mort s'adona que al costat del jaç on s'ha estirat per recuperar-se hi ha una cobra egípcia, una de les serps més mortíferes del món. Ell és allà, indefens davant l'animal i el seu col·lega de viatge és a fora, sense cap arma. Si la serp es desperta, poca cosa podrà fer cap dels dos per salvar la vida estant a un dia de viatge de l'hospital més proper. L'única sortida que els queda és intentar matar la serp amb un dels bidons que duen al tot-terreny.

El Barça, com Kapuscinski en aquella cabana enmig del desert, està a un pas de la mort, esportiva i metafòrica en aquest cas. Està a un pas de ser eliminat de la competició més important de clubs del món. L'Inter (i el senyor Benquerença, tot s'ha de dir) els va donar una repassada de saber jugar i , sobretot, de posar-hi ganes al Giusseppe Meazza i ara té 90 minuts per remuntar un 3-1. Des del mateix moment en el qual es va acabar el partit de dimarts passat, l'afició i l'equip es van conjurar per poder ser a la final de Madrid del 22 de maig vinent.
Per ser-hi, però, caldrà que el Camp Nou sigui l'olla a pressió que no ha estat mai i que els jugadors han de saber que s'hi juguen alguna cosa més que passar l'eliminatòria.

La defensa tindrà poca feina, però la poca feina que tingui serà molt molt complicada i hauran de treure-se-la de sobre com puguin. El mig del camp haurà de fer córrer la pilota com a l'Emirates Stadium. I la davantera haurà de ser efectiva com mai, marcant 2 gols per cada mitja ocasió.

Sento no fer cap gran estudi sobre els dos equips, no crec que calgui. Sento fer una apologia del Barça, sóc d'aquest equip. Sento ser parcial, crec sincerament que passarem.
Demà passat el Camp Nou ha de ser un infern pels jugadors de l'Inter. Com ha dit Piqué avui, "els jugadors de l'Inter han d'odiar el futbol durant 90 minuts".


Oh! per cert, Kapuściński i el seu company de viatge van aconseguir carregar-se la serp després d'una dura batalla i van sobreviure per acabar el seu viatge a la ciutat de Kampala.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada