divendres, 30 d’abril del 2010

Ibrahimovic, una explicació


Zlatan brahimovic s'ha convertit en el cap de turc de l'eliminació del Barça de la Champions i de que el joc no sigui el mateix que la temporada passada. En aquestes línies intentaré explicar perquè encara crec en aquest suec alt com un Sant Pau.

Per començar cal dir que la seva arribada no va ser la millor, el fet que arribés com va arribar i amb les explicacions poc creïbles que va fer Guardiola de la sortida d'Eto'o va fer que molta gent ja se li posés de cul tan sols posar-se la samarreta del Barça. A més, cal recordar que gràcies a que Mourinho el va fer jugar en aquell partit als EUA en el qual es va trencar la mà quan ja se sabia que no tornaria a jugar amb l'Inter, Zlatan es va perdre la pretemporada. Aquest fet, ja de per si greu per qualsevol jugador (exemples com el d'Iniesta ho mostren), ho és molt més per algú que arriba nou a un equip ja que és a la pretemporada quan s'han d'assimilar coses que durant la temporada són imprescindibles.
Cal dir, també que Ibra ve d'una lliga en la qual has de lesionar algú perquè sigui falta, ha d'haver-hi sang perquè t'ensenyin la groga i l'has de matar per la vermella; i arriba a una lliga on com ja va dir Henry "a cada bot de la pilota, és falta del davanter". Per no parlar de que els arbitres ja xiulen falta pràcticament abans de que la pilota sigui a l'aire quan qui la lluita és Ibrahimovic.
Els canvis de tàctica que ha fet Guardiola també l'han afectat ja que amb el 4-3-3 clàssic tenia moltíssim més espai per al seu joc i de fet és quan més decisiu va ser i millor va jugar. Amb Messi darrere seu, Zlatan veu la seva mobilitat reduïda al moviment lateral per no xocar amb Messi i ja sabiem a l'estiu que Zlatan a la banda és un jugador justet (altres jugadors com Keita també s'han vist afectats pel canvi de sistema).
Parlant del que s'esperava d'Zlatan, molta gent es pensava que faria 25 gols tan sols perquè ja els va fer la temporada anterior. Res més lluny de la realitat. La mitjana golejadora d'Zlatan és de 13,7 gols en les temporades que ha jugat com a mínim 22 partits de lliga. Actualment en duu 15 a la lliga. Guardiola fitxava un davanter centre capaç de jugar d'esquena a la porteria i capaç de fer passades de qualitat estigués on estigués del camp, a més de guanyar una opció de sortida de pilota enviant-li passades directes a ell (cosa que no s'ha fet).
Per acabar dir que mentre que l'any passat hi havia Henry, Messi, Eto'o, Bojan i Xavi van fer més de 10 gols, en aquesta tan sols Ibra, Pedro i Messi hi han arribat. Això fa que es vegi molt més que els davanters fan menys gols que l'any anterior.

Tan sols una darrera cosa, tingueu clar que l'any que ve seguirà sent titular al Barça i que les crítiques només faran que jugui pitjor que ara i que aporti menys coses a l'equip de les moltes que aporta.

8 comentaris:

  1. Mientras Quim se decide a comentar, yo me atrevo a decir:
    - estoy muy de acuerdo con la segunda mitad del post
    - los analisis hay que dejarlos para cuando no hay noticias de rabiosa actualidad
    - hoy 30/04/10 se merecia un post de lo sucedido anoche
    - recomiendo un ejemplo de post emotivo http://elrojoyelblanco.blogspot.com/2010/04/cronica-de-un-gol-que-parecio-ser-de.html

    ResponElimina
  2. Paco, com a pseudoaficionat al Fulham (l'Albert n'és incondicional) diré que parlarem de la final a mida que s'hi acosti i, em sap greu, anirem a favor del Fulham...

    els partits d'ahir van tenir l'èpica justa de les semifinals igualades, una altra cosa és que enlloc del 103, Forlán hagués marcat al 118.

    ResponElimina
  3. un grup molt bó del facebook:
    Ibra para hombre, pero me quedé en cono! XD

    ResponElimina
  4. bueno marc pienso hacer un contrartículo hablando de ibra dentro de un rato. daré mi opinión sobre él como jugador y sobre su fichaje.

    x cierto, y no lo digo x vacilar, xo 'trobo a faltar' algún comentario postpartido del Barça-Inter. Ahora ya no vale la pena pero también comentaré algo luego, de forma breve.

    ResponElimina
  5. per cagar.me en l'antifutbol i la xuleria de Mou, millor que ho facis tu xD Confio en la teva equidistància.
    Penja'l directament, no cal que ho faci jo!

    ResponElimina
  6. bueno lo hare mñn al final q aun estoy liado cn produccion jejeje

    ResponElimina
  7. Dado que el esl rincon andan ustedes muy liados, podriamos esperar al menos un breve comentario sobre las palabras de Johan?
    http://www.marca.com/2010/05/04/futbol/equipos/barcelona/1272997233.html

    vamos, los lectores tienen hambre...

    ResponElimina