dimecres, 5 de maig del 2010

La Premier és el camí

Molt es va parlar la temporada passada dels records que va superar el Barça a la lliga, però molt més s'hauria de parlar dels dos records que va superar ahir: més victòries en una temporada (29) i més punts (de moment, 93). I el pitjor és que el Madrid també els pot superar (també duu 29 victòries i si avui guanya, tindrà 92 punts). I el que encara és pitjor és que els records superats eren d'aquella temporada en la qual hi havia 22 equips a primera i per tant 4 partits i 12 punts més en joc.
La lliga espanyola ha mostrat aquest any la pitjor cara per la banda de dalt: dos equips infinitament superiors a la resta que decideixen la lliga pels partits entre ells dos. La lliga escocesa no ha estat mai important per això i la lliga espanyola ho hauria d'evitar de totes totes.
És cert que per baix la cosa està molt més disputada amb fins a 9 equips en la lluita per evitar la Segona a manca de 9 punts per jugar, però no és fins a les 3-4 ultimes jornades que els equips de baix es veuen amb l'aigua al coll i la cosa té emoció i gràcia.
És per això que des d'aquí vull donar total suport a la proposta que va sortir fa uns dies de crear una lliga espanyola basant-se en la Premier League, això és: una lliga separada de la federació que es ven com un tot. És a dir, com que es venen els 20 clubs junts, els 20 reben més o menys els mateixos beneficis econòmics de les televisions. Tot plegat faria que els clubs "pobres" es poguessin gastar més diners i que tots plegats poguessin aconseguir posar en problemes als dos grans.
Això sí, la Premier té una sola font d'emissió amb una infografia pròpia brutal, resums ben fets, etc. La nova lliga espanyola no hauria de ser menys. Amb esforç i temps, podriem tenir una lliga en la qual 10 equips lluitin per plaça Champions i 4 per el campionat.

6 comentaris:

  1. Luces y sombras.
    Error 1: hay otras competiciones en las que esos dos superequipos han fracasado, no seran tan grandes pues. Nótese que el Inter y el Chelsea (dos grandes de verdad de ligas grandes de verdad) juegan las finales de esos sus dos países.
    Acierto 1: La comercialización de los derechos televisivos y de imagen e la Premier es el modelo a seguir… Otra cosa es que el equipo de blanco y sus televisiones adlátere (cuatro, sexta, Telemadrid, y hasta Telecinco) lo acepten… que no vamos , que no
    Error 2: desligarse de la Federación. Porqué? En Italia no es así, en ningún sitio es así. Fuera de la Federación sólo existe el gobierno del capitalismo feroz desconectado de las raíces (fútbol base) y del las flores de lo más alto (la UEFA). El Reino Unido difícilmente puedes er un ejemplo para España en nada y menos en temas de organización federativa nacional… ellos tienen cuatro…
    Acierto 2: el deseo formulado en la ultima frase. "Ajolá" (así decía Gordillo por Ojalá)… Y lo devolver a los dos puntos por victoria en lugar de tres podría ayudar, al menos en algunos casos… no es la panacea, pero en los campeonatos de algunos año hubiera tenido un efecto favorable estimulando la competencia hasta el final del campeonato.

    Por otra parte es un interesante post… mira tu por donde hace reflexionar y olvidar por momento lo de Hamburgo…

    ResponElimina
  2. Itàlia esta tant malament que un equip com l'Inter no té cap mena de rival. Que si, que és a la final de la Champions, el Porto i el Monaco la van jugar el 2004 i no eren ni són grans equips.
    El Chelsea hauria guanyat la Champions amb la gorra si no s'hagués trobat Mou pel camí. No hi ha color en la forma física dels Blues i la resta d'Europa.

    Quan parlo que la Lliga hauria d'emetre ella mateixa tot el que està relacionat amb els partits, no dic que la resta de televisions no puguin fer els seus propis programes. Però no es pot negar que els resums que emetn TVE de la Premier són la canya.

    Fora de la federació existeix l'ACB o l'Eurolliga, per exemple. Sé que el basquet i el futbol s'assemblen com un ou a una castanya, però no tot són les federacions.

    ResponElimina
  3. Me n'oblidava! Parlarem d'Hamburg, però serà dimarts o dimecres mateix. L'albert és l'expert en el Fulham i serà fora fins dilluns al vespre.
    Jo intentaré parlar de l'Atlético, pero segur que foto la pota en alguna cosa. A partir de dilluns penjaré alguna cosa.

    ResponElimina
  4. Ya, ya, ya... lo de los grandes equipos y los equipos grandes es bastante controvertido... Ejemplo: Steaua!

    Si escribir del Fulham me paree dificil, lo delAtleticoes un reto para campeones, animo...

    Y si ese rincon necesita inspitracion, en esta noticia (y en los comentarios) hay de sobra
    http://www.elmundo.es/elmundodeporte/2010/05/06/masdeporte/1273162426.html?a=af606548c599014a9970829e4bc92632&t=1273217830&numero=

    Con Dios.

    ResponElimina
  5. Y la final four?
    Bueno ahora ya la final three... adios a los rusos

    ResponElimina
  6. i als serbis.

    a mi el futbol aeri no...

    ResponElimina